Word een Zeeheld met The Sand Company!

De zee brengt veel avontuur, maar is niet zonder gevaar. Tijdens deze 4-weekse cursus leer je alles over de zee, de risico’s, en hoe je op een veilige manier toch in de zee kan zwemmen en spelen.

 Zeezwemmen voor kinderen

Vanaf dit seizoen verzorgen wij vanuit The Sand Company cursussen zee zwemmen voor kinderen. De cursus genaamd ‘Zeehelden’ bestaat uit vier workshops die op woensdagmiddag plaatsvinden. Elke workshop heeft een thema en bestaat uit een klein theoriegedeelte dat wordt toegepast in een aantal leuke activiteiten op het strand en in de zee. 

Veiligheid voorop!

Het doel van de Zeehelden cursus zeezwemmen is om kinderen meer bewust te maken van de risico’s van de zee en op welke manier ze daar verantwoord mee om kunnen gaan. Denk hierbij aan het herkennen van stromingen en muien, zwemmen en surf(achtig) spelen in de zee, omgaan met golven, wind, zon en veel meer aspecten van het strand. Ook leren we de kinderen hoe zij zichzelf en anderen kunnen redden in geval van nood. Dit allemaal wordt geoefend in een aantal leuke interactieve activiteiten zowel op het strand als in het water. 

Begeleiding door gecertificeerde life guards 

Alle lessen van de workshop zullen worden begeleid door ervaren zwemdocenten die bovendien speciaal zijn opgeleid en gecertificeerd als (surf) life guards. De instructeurs zijn zowel op de hoogte van belangrijke theorie, als praktijk informatie. Mocht u nog vragen of informatie willen dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

bedrijfsuitje strand

Informatie over Zeehelden en het coronavirus

Wij hebben er alle vertrouwen in dat onze activiteiten voor kinderen, net als afgelopen jaar, door kunnen gaan. Mocht de overheid school en/of sportactiviteiten verbieden voor kids tot en met 13 jaar oud, dan zullen wij met een regeling komen die vergelijkbaar is met die van de reis en evenementen branche. Teruggave van het inschrijfgeld is in dat geval mogelijk.

Voor wie is de cursus?

De cursus zeezwemmen is voor alle kinderen van 7 tot en met 12 jaar oud. Om deel te nemen aan deze cursus is het hebben van tenminste een A en B diploma verplicht. 

Wat is inbegrepen?

 • Theorie en praktijkvaardigheden
 • 4 lessen van 2,5 uur
 • wetsuits en andere materialen
 • Een Zeehelden-certificaat
 • Wat neem ik mee naar de cursus?

  Omdat de activiteiten zowel binnen als buiten zijn, adviseren wij om goed voorbereid aan de workshops te beginnen. Neem in ieder geval de volgende spullen mee naar het strand:

 • Zwemspullen
 • Handoek
 • Setje warme kleren
 • Waterfles
 • Regenjas
 • Sluit af met een Zeehelden certificaat

  Aan het einde van deze cursus kan jij veilig op avontuur, Zeeheld!

  Locatie 

  Alle lessen van de cursus zeezwemmen zullen plaatsvinden op het Zuiderstrand bij strandtent de Fuut. Dit is een rustig stuk strand waar we alle ruimte hebben om veilig de zee te verkennen.

  Hou er wel rekening mee dat je of via de Staat of via de Kwartel nog een stuk over het strand moet lopen. Klik hier voor een routebeschrijving naar Strandtent de Fuut.

   Lesprogramma aangepast aan de weersomstandigheden

   Omdat het in Nederland nooit zeker is wat het weer doet, zijn de lessen van de zeehelden cursus aangepast aan de weersomstandigheden. Wij hebben binnen onze lessen verschillende opties voor mooi, matig en slecht weer. Wij beoordelen dit per dag en zorgen dat wij voor het weer een passend programma hebben. Hierdoor gaan de lessen dus altijd door!

    Wat kost een cursus zeezwemmen?

    De prijs voor een 4-weekse cursus is €150,- per deelnemer. Wij verzorgen komend seizoen twee cursussen. Elke cursus bestaat uit vier workshops van 2,5 uur die op woensdag plaatsvinden. Per workshop zal ongeveer een uur worden besteed aan theorie en 1,5 uur aan praktijk.

     Data cursussen zeezwemmen

    De verzameltijd van de cursussen op woensdag is 13:00 uur. Iedereen zit tot 12:30 op school dus als je een kwartier later bent dan is dit niet erg. Het daadwerkelijke programma start om 13:30 en duurt tot 16:00 uur. De Fuut zal jullie ontvangen voor een lekkere kop koffie of wat anders lekkers te drinken of te eten.

    Cursus 1 is inmiddels helemaal vol, stuur ons een bericht als u uw kind op de wachtlijst wilt zetten. Mocht er iemand niet mee kunnen doen of om wat voor reden dan ook wegvallen dan nemen wij contact met u op.

    Cursus 1 van 26 mei t/m 16 juni €150,- (VOL)

   • Woensdag 26 mei 2021 van 13:30-16:00 uur
   • Woensdag 2 juni 2021 van 13:30-16:00 uur
   • Woensdag 9 juni 2021 van 13:30-16:00 uur
   • Woensdag 16 juni 2021 van 13:30-16:00 uur
    Cursus 2 van 23 juni t/m 14 juli €150,-
   • Woensdag 23 juni 2021 van 13:30-16:00 uur
   • Woensdag 30 juni 2021 van 13:30-16:00 uur
   • Woensdag 7 juli 2021 van 13:30-16:00 uur
   • Woensdag 14 juli 2021 van 13:30-16:00 uur
   • Inschrijven 

     In het bezit van minimaal A+B diploma?

     Welke cursus wilt u aanmelden? Cursus 1 is wegens grote populariteit helemaal vol. Voor cursus 2 hebben wij wel nog een aantal plekken beschikbaar.

     Om de inschrijving te bevestigen en mee te doen aan de cursus zeezwemmen dient u akkoord te gaan met de onderstaande zaken: