Word een Zeeheld met The Sand Company!

Nieuwe cursussen starten in mei 2022

Cursus Zeezwemmen Den Haag 

De zee brengt veel avontuur, maar is niet zonder gevaar. Tijdens deze 4-weekse cursus leer je alles over de zee, de risico’s, en hoe je op een veilige manier toch in de zee kan zwemmen en spelen.

Wij hebben een cursus zeezwemmen ontwikkeld vanuit The Sand Company speciaal voor kinderen. De cursus genaamd ‘Zeehelden’ bestaat uit vier workshops die op de woensdagmiddagen plaatsvinden. 

Cursus Zeezwemmen en veiligheid 

Het doel van de cursus zeezwemmen is om kinderen meer bewust te maken van de risico’s van de zee en op welke manier ze daar verantwoord mee om kunnen gaan. Denk hierbij aan het herkennen van stromingen en muien, zwemmen en surf(achtig) spelen in de zee, omgaan met golven, wind, zon en veel meer aspecten van het strand.

Zeezwemmen The Sand Company
Leer verschillende skills
Leer de gevaren van de zee

Voor wie is de cursus?

De cursus zeezwemmen is voor alle kinderen van 7 tot en met 12 jaar oud. Om deel te nemen aan deze cursus is het hebben van tenminste een A en B diploma verplicht. 

Hoe zien de workshops zeezwemmen eruit?

Elke workshop heeft een thema en bestaat uit een klein theoriegedeelte dat wordt toegepast in een aantal leuke activiteiten op het strand en in de zee. Ook leren we de kinderen hoe zij zichzelf en anderen kunnen redden in geval van nood. Dit allemaal wordt geoefend in een aantal leuke interactieve activiteiten zowel op het strand als in het water. 

Begeleiding door gecertificeerde lifeguards

Alle lessen van de workshop zullen worden begeleid door ervaren zwemdocenten die bovendien speciaal zijn opgeleid en gecertificeerd als (surf) life guards. De instructeurs zijn zowel op de hoogte van belangrijke theorie, als praktijk informatie. Mocht u nog vragen hebben of meer informatie willen dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Lesprogramma aangepast aan de weersomstandigheden

Omdat het in Nederland nooit zeker is wat het weer doet, zijn de lessen van de zeehelden cursus aangepast aan de weersomstandigheden. Wij hebben binnen onze lessen verschillende opties voor mooi, matig en slecht weer. Wij beoordelen dit per dag en zorgen dat wij voor het weer een passend programma hebben. Hierdoor gaan de lessen dus altijd door!

  Wat kost een cursus zeezwemmen?

  De prijs voor een 4-weekse cursus is €150,- per deelnemer. Elke cursus bestaat uit vier workshops van 2,5 uur die op woensdag plaatsvinden. Per workshop zal ongeveer een uur worden besteed aan theorie en 1,5 uur aan praktijk. 

  Wat neem ik mee naar de cursus?

  Omdat de activiteiten zowel binnen als buiten zijn, adviseren wij om goed voorbereid aan de workshops te beginnen. Neem in ieder geval de volgende spullen mee naar het strand:

 • Zwemspullen
 • Handdoek
 • Setje warme kleren
 • Waterfles
 • Regenjas
 • Wat is inbegrepen?

 • Theorie en praktijkvaardigheden
 • Een speciaal ontwikkeld werkboekje
 • 4 lessen van 2,5 uur
 • Wetsuits en andere materialen
 • Een Zeehelden-certificaat
 • Mei 2022 starten nieuwe cursussen!

  Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en leuke informatie rondom onze cursussen, zomerkampen en kinderactiviteiten op het strand? Volg ons dan op Facebook en/of Instagram!

  Inschrijven 

  Hou onze website in de gaten voor alle informatie rondom onze cursussen zeezwemmen in Den Haag en Scheveningen. Mei 2022 starten er nieuwe cursussen.  Mocht u nog vragen hebben neem dan contact met ons op.

  Aanmelden nieuwsbrief