Gaat uw kind (voor het eerst) mee op zomerkamp?

Het kan spannend zijn om mee op zomerkamp te gaan. Maar is het spannend voor het kind of de ouder? Kids die meegaan met ons zomerkamp, beleven een dag vol avonturen op de mooiste locaties aan het strand! Ze doen de hele dag leuke dingen met leeftijdsgenootjes en ervaren nieuwe sporten en activiteiten. Een zomer om nooit te vergeten! Ouders die thuis blijven stellen we graag gerust, omdat we werken met professionele instructeurs en jaren ervaring hebben met het organiseren van zomerkampen. Hieronder geven wij wat tips voor zowel kids als ouders.

Afscheid nemen ouder en kind  

Als ouder is het vaak lastig om afscheid te nemen op de eerste dag van een zomerkamp. Zeker voor de jongere kinderen die voor het eerst mee gaan zal het een lastig moment zijn. Alles is nieuw, vriendjes moeten nog gemaakt worden en het is spannend om voor het eerst alleen te zijn zonder papa of mama.  Probeer als ouder het moment van afscheid niet te lang te rekken en vooral heel vrolijk en luchtig te benaderen. Wens uw kind heel veel plezier en sluit af met een dikke knuffel en probeer als ouder zeker niet sentimenteel te doen in het bijzijn van uw kind(eren). 

Kinderen die al voor de derde of vierde keer mee gaan op kamp zullen moeiteloos gaan spelen met hun vriendjes en bijna niet aan hun vertrekkende ouders denken.

Spanning voordat het kamp begint

Er zal vast een moment komen in aanloop naar het Surfkamp dat uw kind zegt: mama ik zie het niet meer zitten om op zomerkamp te gaan. Probeer als ouder(s) om dit onderwerp heel positief te benaderen en vooral erover te praten. Je kan je kind gerust stellen door over dingen te praten over welke vriendjes er allemaal meegaan, over welke toffe activiteiten ze allemaal gaan doen of over verhalen van jouw eigen kamp ervaringen van vroeger.

Heimwee op zomerkamp

Heimwee is iets wat met name jonge kinderen nog moeten leren om mee om te gaan. Als ouder kan je voordat het kamp begint alvast luchtig praten over dat het niet erg is dat je soms even aan thuis denkt. Bij The Sand Company zijn de surfkampen zonder slapen, dus ook kan je de kids gerust stellen door te zeggen dat jullie elkaar alweer aan het einde van de middag zien.