Beachvolleybal

In Den Haag, Scheveningen, Kijkduin en Hoek van Holland

 Beachvolleybal toernooi 

Samen met je collega’s of vrienden een compleet verzorgd beachvolleybal toernooi organiseren in Scheveningen, Kijkduin of Hoek van Holland? The Sand Company zorgt voor velden, scheidsrechters en een compleet toernooischema.

Beachvolleybal is geschikt voor iedereen en tijdens deze activiteit staat teambuilding en plezier centraal. In teams van 4-6 personen neem je het tegen elkaar op onder begeleiding van een scheidsrechter.

Wie weet de poulefase te overleven en is in de finalerondes al zijn tegenstanders de baas? 

 Beachvolleybal materialen huren?

Naast een beachvolleybal toernooi is het ook mogelijke om complete beachvolleybalnetten te huren bij ons. Neem eens een kijkje op onze verhuur pagina voor alle informatie over het huren van strandmaterialen. 

archery tag workshop

Teambuilding

Beachvolleybal is de perfecte manier om een teambuildingsdag op het strand te organiseren met jouw collega’s. Geniet van een beachy setting en iedereen kan meedoen!

Cocktail workshop in Scheveningen

Volleybal met slecht weer?

Wij doen altijd ons best om te buitenactiviteiten door te laten gaan. Een week van tevoren doen we een weercheck en bepalen we in overleg een alternatief. 

archery tag workshop

Beachvolleybal is gezond

Beachvolleybal is een leuke en vrijblijvende strandactiviteit. Doordat je lekker met je vrienden en collega’s actief bezig bent is het bewezen gezond.

Handige informatie beachvolleybal

Aantal personen: 25 tot 500 personen

Prijzen:

 • Vanaf 25 personen €19,50 p.p
 • Vanaf 50 personen €17,50 p.p
 • Vanaf 100 personen €16,50 p.p
  *Prijzen zijn inclusief BTW 
 • Hoe lang duurt een beachvolleybal toernooi?

  De duur van beachvolleybal kunnen jullie helemaal zelf invullen. Mochten jullie kiezen voor een beachvolleybaltoernooi dan is de tijdsduur tussen de 1 en 4 uur afhankelijk van het aantal rondes.

   • Ontspanning 60% 60%
   • Intensiteit 80% 80%
   • Teamwork 90% 90%
   • Creatief 30% 30%

   Wat is beachvolleybal?

   Beachvolleybal is een leuke variant op volleybal in de zaal en kenmerkt zich natuurlijk doordat het plaatsvindt op het strand. Essentie van deze strandactiviteit is dat twee teams gescheiden van elkaar door een net tegen elkaar spelen door punten te scoren. Bij de officiële regels van beachvolleybal wordt er twee tegen twee tegen elkaar gespeeld. Tegenwoordig is beachvolleybal zelfs een olympische sport en zie je het steeds vaker terug op de Nederlandse stranden. Voor een uitje op het strand kunnen jullie gerust 4 tegen 4 of 5 tegen 5 spelen. Het is namelijk best een vermoeiende sport.

   Waar kan ik beachvolleybal boeken?

   Doordat je met beachvolleybal niet heel erg afhankelijk bent van veel materialen verzorgt The Sand Company op heel veel verschillende locaties beachvolleybal toernooien hieronder een lijst met locaties:

  • Beachvolleybal in Den Haag

  • Beachvolleybal in Scheveningen

  • Beachvolleybal in Kijkduin

  • Beachvolleybal in Hoek van Holland

  • Beachvolleybal in Wassenaar

  • Beachvolleybal op locatie

  • Kan ik ook beachvolleybal materiaal huren?

   Ja zeker! Wij verhuren ook losse beachvolleybal materialen. Daarbij heeft u de keuze dat u de materialen ophaalt bij één van onze vaste locaties op het strand of dat u een locatie doorgeeft waar u graag beachvolleybalnetten wilt gebruiken en dan bouwen wij het voor u op. Kijk hier eens voor alle opties en prijzen.

   Kan ik beachvolleybal als bedrijfsuitje boeken?

   Ja. Beachvolleybal is één van onze meest geboekte bedrijfsuitjes op het strand. Voornamelijk omdat een beachvolleybal toernooi een leuke en vrijblijvende manier is om een teambuildings dag op het strand in te plannen. Even wat anders dan met zijn allen op kantoor zijn. Als jullie aan ons een lijst met deelnemers doorgeven, dan doen wij de rest. Jullie kunnen eventueel ook zelf de teams indelen. Regel teamshirtjes om jullie beachvolleybal toernooi compleet te maken en sluit af met een BBQ bij één van onze strandpartners.

   Wat voor kleding draag je met beachvolleybal?

   Wij adviseren altijd vrijetijdskleding of sportkleding te dragen tijdens beachvolleybal. Dit omdat je veel aan het bewegen bent en waarschijnlijk wel een beetje gaat zweten. Zoals hierboven ook al genoemd is het leuk om per team aparte kleur shirts te laten maken om het teambuildings aspect compleet te maken.

   Wat zijn de regels tijdens een beachvolleybal toernooi op het strand?

   Beachvolleybal wordt officieel gespeeld door 2 teams van 2 of 3 spelers of speelsters op een veld op het zand met in het midden een net. Tijdens de toernooien die wij organiseren kunnen de teams ook uit 4, 5 of 6 spelers bestaan.

   Het doel is om de bal tegen de grond aan de andere kant van het net te spelen. Een team mag 3 keer de bal raken, waarbij blokken wordt meegeteld. De bal wordt in het spel gebracht door middel van een service naar de tegenstander. De rally gaat door totdat de bal op de grond ligt, de bal ‘uit’ gaat of de tegenstander niet in staat is om de bal terug te spelen. Een team krijgt een punt als het de rally wint. Het winnende team moet serveren.

   Als het andere team moet serveren moet ook van serveerder worden gewisseld. De spelregels zijn niet al te ingewikkeld en makkelijk te leren om snel en leuk beachvolley te leren spelen.

   Hoe ziet het speelveld eruit tijdens beachvolleybal op het strand?

   Uiteraard wordt beachvolleybal gespeeld op een ondergrond van zand. Bij The Sand Company spelen jullie beachvolleybal op het strand van Scheveningen, Zuiderstrand, Kijkduin of Hoek van Holland. 

   De officiële afmeting van een beachvolleybalveld is 8 bij 16 meter. En de nethoogte voor vrouwen is 2,24 meter en voor mannen en gemengde teams 2,43 meter. De belijning is vaak een opvallende kleur en loopt op de buitenranden van het veld. Een bal is in als die de grond raakt aan de binnenkant van het speelveld of als de afdruk van de bal de lijnen raakt. 

   Een beachvolleybal is iets zwaarder en zachter dan een normale volleybal en weegt tussen de 260 en 280 gram.

   Beachvolleybal als onderdeel van onze beachgames?

   The Sand Company verzorgt ook beachgames. Onze Beach games zijn ideaal voor als u met een groep bent (groot of klein) en een leuke en afwisselende dag op het strand vol met uitdaging en teambuilding wilt! Boek een uitdagend programma waarbij teambuilding centraal staat.

   Uitdagende en afwisselende activiteiten komen aan bod.  In het grote beachtoernooi neem je het op tegen de andere teams. Denk aan spellen zoals beachvolleybal, knotshockey en ultimate frisbee. Hoeveel en welke spellen er aan bod komen kunnen in overleg bepaald worden. Lees hier meer over onze beachgames!