Sup huren

Kom een supboard huren in Den Haag of Scheveningen bij The Sand Company

Supboard huren

Waarschijnlijk heeft u er wel eens van gehoord: suppen! Het is al lang geen nieuwe watersport meer, maar wel een echte blijver. Suppen is een populaire activiteit in de buitenlucht. En door het laagdrempelige karakter kan iedereen het uitproberen.

Op een groot surfboard peddelt u uzelf over de golven van de zee. Het leukst is suppen met een klein groepje vrienden, familie of collega’s. The Sand Company voorziet u van een supboard en peddel. En suppen maar! Onze Sups liggen vanaf mei klaar op de verschillende locatie om te huren!

Suppen in Den Haag en Scheveningen

Scheveningen is de ideale locatie voor een sup avontuur: u kunt spelen en sturen op de golven als er deining is. Of maak een mooie tocht langs de kustlijn als de zee vlak en rustig is. De omgeving is er schitterend en u heeft tijdens het suppen genoeg tijd om daarvan te genieten. De kust van Scheveningen is niet voor niets één van de populairste kustplaatsen van Nederland. Ontdek het zelf!

Informatie Suppen

Aantal personen: maximaal 3 personen

Duur en kosten:
Wat kost het huren van een supboard? 2 uur suppen voor €17,50

Welke spullen ontvangt u bij de verhuur?
U ontvangt een sup board en een paddle. Onze opblaasbare boards van RED Paddle CO zijn de meest stevige en duurzame boards die op dit moment op de markt zijn. U kunt er een wetsuit bij huren voor €7,50. Zeker zijn van beschikbaarheid? Bel ons dan even om te kijken of er een sup beschikbaar. +31640878237

Waar kan ik een sup huren?

 • Kookaburra Beach (voorheen Strandtent de Fuut)
 • Strandtent La Cantina Zuiderstrand
 • Wat is suppen?

  Suppen staat voor Stand Up Paddling. Zoals de naam al zegt, staat u rechtop op een grote surfplank en gebruikt u de peddel om vooruit te peddelen. Oorspronkelijk komt deze watersport uit Hawaii, maar is ondertussen ook in Nederland super populair. Dat komt omdat het een actieve maar ook ontspannende bezigheid is, wat absoluut in de smaak valt! Bovendien is het laagdrempelig en kunt u het zelf zo proberen. 

  Vanaf wanneer kan ik een sup huren bij The Sand Company?

  Vanaf 1 mei tot 1 oktober kunt u bij ons terecht voor het huren van een Sup op de verschillende locaties. Wij verhuren alleen sups, surfboards en wetsuits. Als u toch speciale handschoentjes of schoentjes tijdens het suppen wilt gebruiken adviseren wij u dit zelf te regelen.

  Is suppen moeilijk?

  Nee, de basis van suppen heeft u minder enkele minuten onder de knie. Ga in het midden van het supboard staan om de beste balans te vinden. Met uw voeten uit elkaar (op schouderhoogte) en uw knieën licht gebogen, kunt u goed uw evenwicht bewaren. De peddel fungeert als motor en als rem. Gebruik de peddel net zoals bij kanoën. 

  Wat is er zo leuk aan suppen?

  Suppen heeft heel veel voordelen en leuke kanten. 

 • Suppen is hartstikke gezond: u bent actief bezig in de buitenlucht, wat goed is voor lichaam en geest.
 • Met suppen versterkt u uw spieren in uw armen, benen en billen. Een echte work-out op het water dus.
 • Suppen is een ontspannen bezigheid. Op uw eigen tempo kunt u peddelen én van de omgeving genieten. 
 • Combinatie arrangement

  Combineer suppen met één van onze andere leuke workshops. Ga voor actie tijdens powerkiten of ga de strijd met elkaar aan tijdens het spannende spel archery tag. Bent u op zoek naar meer watersport? Voor kids bieden wij summercamps aan en uiteraard verhuren wij ook surfboards. 

  Is suppen voor iedereen geschikt?

  Ja, iedereen kan suppen. Een sup is een brede surfplank, speciaal gemaakt om een goede balans te houden. Het is een ontspannen activiteit en omdat iedereen op zijn eigen tempo kan suppen, is het voor iedereen geschikt. 

  Welke kleding draag ik met suppen?

  Op de vraag ‘Wat is goede supkleding?’ bestaat geen eenduidig antwoord. Dit is namelijk helemaal afhankelijk van het weer. Suppen kan het hele jaar door, daarom is het belangrijk om uw kleding af te stemmen op het weer. In de zomer is UV-werende kleding het beste. Het zit comfortabel en beschermt uw huid tegen de zon. In de koudere maanden raden wij aan om sneldrogende sportkleding te dragen of een wetsuit om u te beschermen tegen de kou. U kunt een wetsuit huren bij The Sand Company.